Taşıyıcı Annelik Süreç Başlangıcı
Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar. Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar.
Ardından biyolojik annenin ortalama 10-12 gün süren tüp bebek tedavisiyle yumurta hazırlık aşamasına geçilir. Bu tedaviyi dilerseniz şehrinizde kendi tüp bebek doktorunuzla ya da hastanemizde bizim doktorumuzla yapabilirsiniz. Kendi şehrinizde yapmanız durumunda doktorumuz takibinizi online olarak yürütmektedir. Yumurtaların hazırlığının tamamlanması ile yumurta toplama işlemi hastanemizde gerçekleştirilir.
Aynı gün baba adayından alınan sperm ile laboratuvarda döllendirilir ve elde edilen embriyolar taşıyıcı anneye transfer edilir. Kalan embriyolar dondurularak saklanır.
Bu yöntemle doğan bebekler kendi anne ve babasının genetiğini taşırlar, yani bebeğin biyolojik anne ve babasıdırlar. Bebek taşıyıcı anneden hiçbir gen almaz. Yumurtalığın ve/veya spermin olmaması, yumurta ve/veya sperm kalitesizliği, yumurta sayısında azalma, genetik problemler vb. durumlarda taşıyıcı annelik işlemine ek olarak yumurta ve sperm donasyonu yapılabilmektedir. Bu işlemde donörden tüp bebek yöntemiyle elde edilen yumurtalar baba adayının spermi ile döllenip oluşan embriyolar uygun zamanda taşıyıcı anneye transfer edilir.