Embriyo donasyonu nedir?
Embriyo donasyonu, fertilite tedavisi gören çiftler tarafından ya da donör sperm ve donör yumurtalardan, donörlük amacıyla özel olarak oluşturulan embriyoların infertil hastalara gebelik sağlamak ya da bir araştırmacıya transfer edilerek gebelik elde edilmesini sağlayan bir tıbbi uygulamadır.
Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır?
Gürcistan’da Amerikan sertifikalı hastanemiz ile Kıbrıs’ta Avrupa protokollerini güncel olarak takip eden son teknoloji tıbbi teçhizatlara sahip hastanemiz içeri adım attığınız andan itibaren size başarıya ne kadar yakın olduğunuzu hissettiriyor. Hem sizin hem de ebeveynleriniz hakkında tanımlayıcı ve tamamlayıcı olmayan bilgiler sağlayan bazı onay formlarını doldurmanız gerekebilir.
Hem anne adayının ve hem de baba adayının detaylı fiziksel özellikleri ve kan grupları alınır. Hem anne adayının ve hem de baba adayının detaylı fiziksel özellikleri ve kan grupları alınır.
Anne ve baba adayına en uygun yumurta ve sperm donorlerini (verici) bulamak adına, detaylı araştırma yapılır. Anne ve baba adayıyla, donorlerinin fiziksel, etnik özellikleri ile kan grupları, titiz bir şekilde eşleştirilir.
Anne adayı tedaviye başlandığı zaman ilk önce anne adayının adet döngüsüne bakılır. Eğer hastamız adet görmüyor ise adet düzenleyici ilaçlarla rahim hazırlığı için belirlenen programla tedaviye hazırlanır. Bu süreç yaklaşık 14-18 gün sürmektedir. Bu süreç içinde hastanın rahim cevabının değerlendirilmesi amacıyla hastanın belirli günlerde muayenesi istenerek çıkan sonuçlara göre ilaç programı değiştirilebilir. Annenin menopoz gibi nedenlerden ötürü artık adet görmüyorsa, donörün tedaviye başlayacağı gün, anne de direk tedaviye başlayabilir.
Uygun olan donorlerin detaylı aile geçmişi aile ve sağlık bilgileri alınarak, donorler, hormon testleri ile genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir (Anti-HIV, Anti-HCV, Rubella IgG, CMV IgG, HbsAg, VDRL vb. gibi hastalıklar incelenir).
Embriyo Donasyonu Kimlere Uygulanabilir?
- Erken menapoza girmiş, dolayısıyla artık sağlıklı ya da hiç yumurta üretimi olmayan kadınlar
- Hiç adet görmemiş, doğuştan, yumurta üretimi olmayan, ama rahim içi dokusunun iyi olduğuna karar verilen kadınlar
- Daha önce tekrarlanan tüp bebek denemelerinde, çok az ya da hiç yumurtası oluşmamış, ya da kalitesiz yumurta oluşumu
- Başarısız tüp bebek deneyimleri yaşayan kadınlar
- Turner sendromu gibi, doğurganlığı etkileyen, genetik bozukluk yaşayan kadınlar
- Hastalık ya da farklı nedenlerden, cerrahi yollarla yumurtalıkları alınmış kadınlar
- Kemoterapi, radyoterapi gibi uygulamalar sonucunda, yumurtaları hazar görmüş, yumurta hücreleri kaybolmuş olan kadınlar
- Bebeğine kalıtsal hastalıkları geçirme riski olan kadınlar
- İlerleyen yaştan ötürü, yumurta rezervleri tükenmiş ve yumurta kaliteleri gebelik için yeterli olmayan kadınlar
Kıbrıs’ta Embriyo Donasyonu İşlemi
Kıbrıs’ta Embriyo Donasyonu işlemi, anne adayının rahmini gebeliğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, ilaç tedavisi uygulanmasıyla başlar. Bu aşamada hastalarımıza detaylı ilaç protokolü gönderilir ve bu protokole uyması istenir.
Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi olarak merkezimiz, hasta gizliliği politikasını ciddiye almaktadır. Tedaviniz ile ilgili hiç bir detay izniniz olmadan bir başkası ile paylaşılmamaktadır.
Yeni adımlar için İlk Randevunuzu Almayı Unutmayınız.