• Hiçbir şekilde yumurta ve sperm elde edilemeyen çiftlere
• Genetik hastalığı olup hiçbir şekilde sağlıklı çocuk doğma ihtimalinin bulunmadığı çiftlere (genetik analiz yöntemiyle dahi sağlıklı gebelik elde edilemiyorsa)
• Defalarca denenmesine rağmen kendi yumurta ve spermiyle kaliteli embriyo gelişmeyen ve gebelik şansı olmayan çiftlere
• Tekrarlayan başarısız tüp bebek denemeleri olan çiftlere
Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır ?
Bu yöntem sayesinde genetik tarama da yapılabilir. Böylelikle doğacak çocukta ortaya çıkabilecek birçok genetik rahatsızlığın önüne geçilebilir.
• Diğer tekniklere göre gebelik şansı daha yüksektir.
Embriyo donasyonu öncesi alıcı çiftin, özellikle anne adayının genel sağlık durumu ve kadın doğum açısından değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kan değerleri ve hormon düzeylerine bakılarak gerekli durumlarda ilaçlı rahim filmi (histerosalpingografi-HSG) çekilebilir.
Embriyo transferi yapılacak olan anne adayının rahminin transfere uygun hale gelebilmesi için adet görüyorsa adetin 2. veya 3. günü, adet görmüyorsa tedavi programına uygun olarak belirlenen bir günde rahim içini geliştirici-kalınlaştırıcı hap veya bant tedavisine başlanır ve bu tedavi yaklaşık 2 hafta boyunca devam eder. İki haftanın sonunda hastanın rahmi ultrason ile değerlendirilir. Transfer için uygun ilaçlar ve zaman planı yapıldıktan sonra transfer günü belirlenir. Transfer günü, laboratuvar ortamında döllenen embriyo, anne adayının rahmine yerleştirilir.