Anne baba olmak konusunda sorun yaşayan çiftlerin bebeklerinin taşınmasını sağlayarak ebeveyn olmaları için bir dizi uygulama yapılan taşıyıcı annelik işleminde, döllenmiş olarak hazırlanan yumurtanın, hamilelik için uygun olan taşıyıcıya yerleştirme işlemi uygulanır. Bu yöntemle doğan çocuk, tamamen yumurta ve sperm sahibinin genetiğini taşır. Taşıyıcı anneden hiç bir genetik özellik bebeğe geçmez. Gebelik için uygun olmayan kadından alınan yumurta ve erkekten alınan sperm kullanılarak 19 ila 36 yaş aralığında, tüm analizleri yapılmış, komplikasyon olmaksızın en az bir gebelik geçirmiş olan ve en fazla 5 vajinal doğum ve 2 sezaryen doğum yapmış olan, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan, Sosyal ve psikolojik anlamda uygun, obez ya da anoreksiya olmayan ve kronik rahatsızlığı olmayan gönüllü kadınlara nakledilir.
Bu durum da; taşıyıcı annenin sayesinde bebeğin gelişmesine, bebeğin farklı genlere sahip olmasına rağmen taşıyıcı anne ile uyumlu bir şekilde büyüyüp gelişmesine neden olunur.
Taşıyıcı Annelerin Özellikleri Nelerdir?
Taşıyıcı Annelerimiz
* 19 ila 36 yaş aralığında,
* Tüm analizleri yapılmış,
* Komplikasyon olmaksızın en az bir gebelik geçirmiş olan ve en fazla 5 vajinal doğum ve 2 sezaryen doğum yapmış olan,
* Herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan,
* Sosyal ve psikolojik anlamda uygun,
* Obez ya da anoreksiya olmayan,
* Kronik rahatsızlığı olmayan gönüllü kadınlardır.
Bu durumların olmadığı kişiler, taşıyıcı anne olmaya uygun olan kişilerdir. Bunlar arasında en çok ön plana çıkan ise; sağlık durumları ve ülkelerin yasal sınırlarıdır.
Taşıyıcı Anne Hazırlığı
Doktorumuz , jinekolojik muayeneleri yürütür.
Taşıyıcı annenin tüm kan tahlilleri tekrar yapılır ve uygunluğu teyit edilir.
Bu kontrol ve testler sizinle an be an paylaşılır.
Tüm koşullar sağlandıktan sonra rahim hazırlığına geçilir.
Taşıyıcı annenin tedavisi, rahmini hamileliğe hazırlamak için adet döngüsü ile birlikte planlanır.
Bu tedavi sürecinde, ultrason taramaları düzenli aralıklarla gerçekleştirilir ve gerekli ilaç protokolü ile rahim hazır hale geldiğinde embriyo transferi yapılır.
Taşıyıcı Annelikte Yasal İşlemler ve Prosedürler
Yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi ve bu işleme başvuran çiftin haklarını korumak amacı ile taşıyıcı annelik konusunda uzman olan ekibimiz, Kıbrıs için başvuran çiftler adına devletten izin prodesüdürünü tamamlar.
Gürcistan’da başvuran çiftler için ise taşıyıcı anne ile Gürcistan devleti tarafından yetkilendirilmiş noterde hem Türkçe hem de Gürcüce hazırlanan, ailenin ve doğacak bebeğin tüm haklarını koruyan düzenlemeleri içeren kontratın yapılmasını sağlar.
Böylece taşıyıcı anne doğum yaptıktan sonra doğacak olan bebek tamamı ile çifte ait olur ve taşıyıcı anne bebek üzerinde hak talep edemez. Buna ek olarak doğum sertifikasında anne olarak genetik annenin adı, baba olarak da genetik babasının adı yazılmaktadır.
Bu işlemi bekar erkekler de bebek sahibi olmak için prosedürlere uygun olarak yaptırabilirler.