TAŞIYICI ANNELİK
İçindekiler
Taşıyıcı Annelik Nedir?
Bebek sahibi olmak isteyen ve doğal yollarla bebek sahibi olamayan hastaların kendi yumurta ve sperm hücrelerini kullanılarak uygulanan tüp bebek işleminde elde edilen embriyoların, sağlıklı ve doğurgan bir başka kadının rahmine transfer edilmesi yöntemidir. Bu yöntem sonucunda dünyaya gelecek bebek genetik olarak ebeveynlerin genetik yapısını taşır. Taşıyıcı Anne sadece bebeği taşıyan ve doğuran kişidir.
Taşıyıcı Annelik Kimlere Uygulanır?
*Doğuştan rahmi olmayan kadınlara
*Zorunlu ameliyat nedeniyle rahmi alınmış olan kadınlara (tümör, miyom, kanser vb.)
*Art arda düşük yapan kadınlara
*Rahmi gebeliği kaldıramayan kadınlara
*Ashermann sendromu (rahim olsa da gebelik taşımaya uygun olmayan kadınlarda)
*Kadının gebe kalmasının ve doğum yapmasının riskli olduğu durumlarda (kalp ve akciğer ile ilgili ciddi rahatsızlığı olan kadınlar, yaşamsal risk oluşturabilecek olan pıhtılaşma bozukluğuna sahip olan
kadınlar) .
*Doğumsal bir anomolisi olanlarda.
Taşıyıcı Annelerimiz
* 19 ila 36 yaş aralığında,
* Tüm analizleri yapılmış,
* Komplikasyon olmaksızın en az bir gebelik geçirmiş olan ve en fazla 5 vajinal doğum ve 2 sezaryen doğum yapmış olan,
* Herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan,
* Sosyal ve pskolojik anlamda uygun,
* Obez ya da anoreksik olmayan,
* Kronik rahatsızlığı olmayan gönüllü kadınlardır.
Süreç Başlangıcı
Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar. Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar.
Ardından biyolojik annenin ortalama 10-12 gün süren tüp bebek tedavisiyle yumurta hazırlık aşamasına geçilir. Bu tedaviyi dilerseniz şehrinizde kendi tüp bebek doktorunuzla ya da hastanemizde bizim doktorumuzla yapabilirsiniz. Kendi şehrinizde yapmanız durumunda doktorumuz takibinizi online olarak yürütmektedir. Yumurtaların hazırlığının tamamlanması ile yumurta toplama işlemi hastanemizde gerçekleştirilir.
Aynı gün baba adayından alınan sperm ile laboratuvarda döllendirilir ve elde edilen embriyolar taşıyıcı anneye transfer edilir. Kalan embriyolar dondurularak saklanır.
Bu yöntemle doğan bebekler kendi anne ve babasının genetiğini taşırlar, yani bebeğin biyolojik anne ve babasıdırlar. Bebek taşıyıcı anneden hiçbir gen almaz. Yumurtalığın ve/veya spermin olmaması, yumurta ve/veya sperm kalitesizliği, yumurta sayısında azalma, genetik problemler vb. durumlarda taşıyıcı annelik işlemine ek olarak yumurta ve sperm donasyonu yapılabilmektedir. Bu işlemde donörden tüp bebek yöntemiyle elde edilen yumurtalar baba adayının spermi ile döllenip oluşan embriyolar uygun zamanda taşıyıcı anneye transfer edilir.
Taşıyıcı Anne Hazırlığı
Doktorumuz , jinekolojik muayeneleri yürütür.
Taşıyıcı annenin tüm kan tahlilleri tekrar yapılır ve uygunluğu teyit edilir.
Bu kontrol ve testler sizinle an be an paylaşılır.
Tüm koşullar sağlandıktan sonra rahim hazırlığına geçilir.
Taşıyıcı annenin tedavisi, rahmini hamileliğe hazırlamak için adet döngüsü ile birlikte planlanır.
Bu tedavi sürecinde, ultrason taramaları düzenli aralıklarla gerçekleştirilir ve gerekli ilaç protokolü ile rahim hazır hale geldiğinde embriyo transferi yapılır.
Son Teknoloji Hastane ve Laboratuvarlarımız
Gürcistan’da Amerikan sertifikalı hastanemiz ile Kıbrıs’ta Avrupa protokollerini güncel olarak takip eden son teknoloji tıbbi teçhizatlara sahip hastanemiz içeri adım attığınız andan itibaren size başarıya ne kadar yakın olduğunuzu hissettiriyor.
BB TAŞIYICI ANNELİK
2014 yılından günümüze gebelik oranlarını en yüksek seviye de tutabilmek için merkezimiz, kliniklerimizle birlikte sürekli olarak tıbbi ekipman ve protokolleri güncel tutmaktadır. Dilerseniz bizzat hastane ve kliniklerimizden bu raporları aracılığımızla temin edebilirsiniz.