Taşıyıcı Annelik Süreci
Ebeveyn adayları bir taşıyıcı anne seçtiklerinde, fiziksel görünümlerine daha fazla önem vermeye eğiliminde olurlar. Bu nedenle, deneyimler bize Tüp Bebek doktorunun, sağlığını belirlemek üzere dikkatli bir fizik muayene yaptıktan sonra program için bir taşıyıcı anne seçmesi ve görevlendirmesi gerektiğini öğretmiştir. Taşıyıcı görevlendirme işi, hazırlıkların başlamasından iki hafta önce gerçekleşir. Vaka koordinatörü, ebeveynlere taşıyıcı annenin ayrıntılı bir profilini ve resimlerini bir tarama dokümanı ile birlikte gönderecek, ebeveynler de bunun üzerine aday hakkında nihai kararı verebileceklerdir.
Taşıyıcı annenin hazırlığı sürecinde, küçük bir ihtimal de olsa, kendisinin bir başkasıyla ikame edilmesinin söz konusu olabileceği belirtilmelidir. Bunun çeşitli nedenleri vardır ve bu tip bir ikame sadece başarı şansını en üst düzeye çıkarmak için yapılır. Alternatif bir taşıyıcı anne kullanımı, endometriyum kalınlığı, hazırlık sırasında ani kanama, yumurta donörü veya Aday Anne ile senkronize olamaması veya bazı diğer tıbbi sebeplerden dolayı söz konusu olabilir. Ebeveynlere değişiklik hakkında mutlaka bilgi verilir ve yedek adayın kişisel detayları hakkında kendilerine derhal güncelleme yapılır.
İlk döngü başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra ne olur?
Bir birinci döngünün başarısızlığı durumunda ebeveynler iki yaygın durum ile karşılaşabilirler. İlk durumda, önceki yeni döngüden kalmış olan donmuş embriyolar mevcut olabilir ve bunlar taşıyıcı anneye aktarılabilir; ikinci durumda ise donmuş embriyo kalmamıştır ve yeni bir taze yumurta donörü döngüsünü tamamlamaları veya aday ebeveynlerin yeniden hazırlanmaları gerekmektedir.
Bizim için en önemli konu, beklentileri aşmak ve uygun maliyetli bir program ile kısırlığın getirdiği çeşitli zorluklardan arınarak anne-baba olabilme umuduyla yanıp tutuşan ailelerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır.