Taşıyıcı Annelik Uygulamasında Bebek Kime Aittir?
İçindekiler
TAŞIYICI ANNE UYGULAMASINDA BEBEK KİME AİTTİR?
Taşıyıcı annelik yöntemi sonucunda doğan çocuk, tamamen yumurta ve sperm sahibinin genetiğini taşır. Taşıyıcı anneden hiç bir genetik özellik bebeğe geçmez. Taşıyıcı Annelik yöntemine başvuran kişi her zaman kendi yumurta ya da spermini kullanmak zorunda değildir. Eğer kendi yumurta ya da sperminin kullanımı mümkün değilse, bütün bağış seçenekleri gözden geçirilerek, donasyonlu taşıyıcı annelik programına geçiş yapılır. Bu durumda yumurta ya da sperm donörünün bağışından embriyolar oluşturulur.
Toplumda bilinenin aksine, taşıyıcı annelerin rahmine yerleştirilmiş olan bebek tamamen başka bir çiftin bebeğidir. Sağlıklı sperm ve yumurtadan oluşturulan, hastane ortamında hazırlanmış olan hücreler, taşıyıcı annenin rahminin içerisine yerleştirilir. Sonrasında ise, burada gelişmeye bırakılır.
Bebek Yumurta Donasyonunda Kime Benzer?
Bebek sahibi olmaya karar verildiğinde, yumurta donasyonu yöntemi uygulanacaksa, bu işlemi tercih edecek birçok kişinin aklına yumurta donasyonu ile ilgili sorular gelebilir. Yumurta donasyonu yöntemi hakkında en çok sorulan soruların başında bebeğin fiziksel olarak kime benzeyeceği sorusu gelebilir. Yumurta donasyonu yönteminde bebek kime benzer özellikle anne adayları tarafından en çok aratılan sorular arasında yer alıyor.
Taşıyıcı Anneler Yöntemi ile Dünyaya Gelen Bebeklerin Annesi Kimdir?
Taşıyıcı anne yöntemi ile dünyaya gelen bebeklerin annesinin kim olduğu hakkındaki tartışmalara ise şu şekilde bir yanıt verebiliriz: Taşıyıcı annelik uygulamasında biyolojik olarak bebeğin anne ve babası, yumurta ve sperm hücrelerini veren kişilerdir.