Taşıyıcı annelik, gelişen teknolojinin sağlık alanında da kullanılması sonrasında çocuk sahibi olamayan çiftlerin yardımcı üreme teknolojileri aracılığıyla çocuk sahibi olabilmeleri için tedavi fırsatlarının oluşmasıyla başlanmıştır.
Taşıyıcı annelik, bebek taşıması fiziksel olarak mümkün olamayan bayanlar için uygulanabilen ve bir çok ülkede uygulanabilen bir yöntemdir.
Çocuk sahibi olmak için birçok yöntem deneyen ve fakat o zamana kadar bu hayallerini gerçeğe dönüştürememiş çiftler artık taşıyıcı annelik yöntemi ile bebek sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmektedirler.
Taşıyıcı Anne olacak kişilerde aranan şartlar;
* 19 ila 36 yaş aralığında,
* Tüm analizleri yapılmış,
* Komplikasyon olmaksızın en az bir gebelik geçirmiş olan ve en fazla 5 vajinal doğum ve 2 sezaryen doğum yapmış olan,
* Herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan,
* Sosyal ve pskolojik anlamda uygun,
* Obez ya da anoreksik olmayan,
* Kronik rahatsızlığı olmayan gönüllü kadınlardır.
Gelişen teknolojiyle birlikte, taşıyıcı annelik yöntemine bebek sahibi olamayan evli çiftler başvuruyor olsalar da zamanla bu yöntemin uygulanması için hiç evlenmemiş olan bekar erkeklerin ve/veya kadınların da başvurdukları bilinmektedir.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”4402″ img_size=”full”][vc_single_image image=”2145″ img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4401″ img_size=”full”][vc_single_image image=”2138″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
TAŞIYICI ANNELİK SÜREÇLERİ
Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar.
Taşıyıcı annelik yönteminde ilk adım; bu işleme ihtiyaç duyan çiftin merkezimize başvurarak ön testlerinin yapılması ile başlar.
Ardından biyolojik annenin ortalama 10-12 gün süren tüp bebek tedavisiyle yumurta hazırlık aşamasına geçilir.
Bu tedaviyi dilerseniz şehrinizde kendi tüp bebek doktorunuzla ya da hastanemizde bizim doktorumuzla yapabilirsiniz.
Kendi şehrinizde yapmanız durumunda doktorumuz takibinizi online olarak yürütmektedir. Yumurtaların hazırlığının tamamlanması ile yumurta toplama işlemi hastanemizde gerçekleştirilir.
Aynı gün baba adayından alınan sperm ile laboratuvarda döllendirilir ve elde edilen embriyolar taşıyıcı anneye transfer edilir.
Kalan embriyolar dondurularak saklanır.
Bu yöntemle doğan bebekler kendi anne ve babasının genetiğini taşırlar, yani bebeğin biyolojik anne ve babasıdırlar.
Bebek taşıyıcı anneden hiçbir gen almaz. Yumurtalığın ve/veya spermin olmaması, yumurta ve/veya sperm kalitesizliği, yumurta sayısında azalma, genetik problemler vb. durumlarda taşıyıcı annelik işlemine ek olarak yumurta ve sperm donasyonu yapılabilmektedir.
Bu işlemde donörden tüp bebek yöntemiyle elde edilen yumurtalar baba adayının spermi ile döllenip oluşan embriyolar uygun zamanda taşıyıcı anneye transfer edilir.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]